Overslaan en naar de inhoud gaan

Feem verzacht het water

Feem verzacht zowaar het water

Bij het schoonmaken speelt de hardheid van water een belangrijke rol. Die kan variëren van streek tot streek. De waterhardheid wordt bepaald door de aanwezigheid van calcium- en magnesiumzouten, ook wel kalk genoemd.  Zo kan een hoge aanwezigheid van kalk de wasactieve stoffen inactief maken. Het kan er ook voor zorgen dat er na het opdrogen kalkaanslag op het gereinigde oppervlak achterblijft. Om dit tegen te gaan, kan men waterontharders aan de reinigingsmiddelen toevoegen.
 

Water met een hoge hardheid houdt op zich geen gezondheidsrisico’s in voor de mens, maar bemoeilijkt wel de werking van zepen. Reinigingsmiddelen lossen namelijk minder makkelijk op in hard water. Hoe harder het water, hoe meer zeep er nodig is om een bepaalde schuimwerking te verkrijgen. En dat voel je dan ook in je portefeuille.
 

Om dit probleem aan te pakken, worden er aan heel wat reinigingsmiddelen fosfaten toegevoegd. Fosfaten hebben inderdaad een onthardende werking, maar kunnen tot milieuproblemen leiden. Het is dan ook aangewezen om te kiezen voor fosfaatvrije reinigingsmiddelen.
 

De unieke formule van Feem Active Cleaner onthardt het water zonder toevoeging van fosfaten.
 

Hierdoor lost Feem Active Cleaner makkelijker op in het water en hoef je er slechts een kleine dosering van te gebruiken om toch een optimale werking te verkrijgen.
 

Milieuvriendelijk reinigen? Het kan!