Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe maak je de badkamer grondig schoon?

Geef je badkamer een grondige beurt voor een betere hygiëne

Geen enkele plek in huis die zo snel vuil wordt als de badkamer. Toch hebben veel mensen er een probleem mee de badkamer schoon te maken, hoewel het een ruimte is die dagelijks regelmatig wordt gebruikt en waar hygiëne een van de belangrijkste aspecten is. Het is namelijk de perfecte broeihaard voor bacteriën, schimmels en kalkaanslag. De meeste sanitaire schoonmaaktaken zijn vaak tijdrovend, maar met volgende tips wordt het schoonmaken van uw badkamer een stuk eenvoudiger.

 • Badkuip
  Spoel telkens na gebruik het badgoed uit met water om zo vuil- en zeepresten te verwijderen. Maak er een gewoonte van wekelijks het bad schoon te maken met heet water en Feem Active Cleaner.
   
 • Douche
  Net zoals de badkuip moet ook de douche regelmatig worden gereinigd. Probeer die wekelijks ‘kleine’ schoonmaakbeurt te geven met een sopje van water en Feem Active Cleaner.
   
 • Douchegordijn
  Het douchegordijn wordt dagelijks blootgesteld aan water, zeepresten, … en is daarom heel vatbaar voor schimmels en bacteriën. Ze worden relatief snel vies omdat ze in een vochtige omgeving hangen. De eenvoudigste manier om het douchegordijn proper te krijgen, is door het met wasmiddel en een kopje azijn te wassen op 30-40°C in de wasmachine. Hang het gordijn daarna meteen weer op.
   
 • Douchemat
  Maak ook het douchematje regelmatig grondig schoon met een schuursponsje en Feem Active Cleaner (minstens 1x per week). Een stoffen douchemat kun je gewoon in de wasmachine wassen op 40°C.
   
 • Spiegel
  Poets de spiegel in de badkamer op dezelfde manier als de ramen. Maak hiervoor een sopje van water met een scheutje Feem Active Cleaner. Bevochtig een spons in het sopje en maak de spiegel schoon met bewegingen van links naar rechts. Zorg ervoor dat je van onderen naar boven werkt. Op die manier voorkom je lekvlekken. Zeem de spiegel vervolgens af met een microvezeldoekje.
   
 • Wastafel
  De wastafel krijgt het doorgaans hard te verduren. Die maak je het makkelijkste schoon met de allesreiniger Feem Active Cleaner. Kalkvlekken verwijder je met wat water en een scheutje schoonmaakazijn.
   
 • Badkamertegels
  Voor propere en glanzende badkamertegels kun je het best een mengsel van warm water en azijn gebruiken. Wrijf er de tegels mee in en laat even inwerken. Gebruik een lichtvochtig doekje om schoon te vegen. Doe dit enkele keren per jaar.

  Tip: Verlucht de badkamer regelmatig! Zo voorkom je vocht, schimmel- en stofvorming! Zie ook hier voor het belang van ventileren en verluchten.

Je merkt het: de badkamer proper krijgen én vooral houden, is een wekelijkse opdracht. Maar de badkamer enkel schoonmaken, is niet altijd voldoende. Probeer ook regelmatig alles op te ruimen: dit geeft een aangenamer gevoel. Zorg dat er niet te veel spullen op de wastafel staan en alles in de badkamerkastjes mooi is opgeruimd. Maak vuilbakjes op tijd leeg en zorg ervoor dat vuile kleren in de wasmand terechtkomen.
 

Nog meer schoonmaaktips?

Dit artikel in PDF-versie? Klik dan hier: Badkamer schoonmaken.pdf